Edukacijsko rehabilitacijski fakultet

erf (1)Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet je jedina visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj u kojoj se obrazuju edukacijski-rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi.
Tim ERF-a razvija i evaluira metode poticanja komunikacije i učenja kod osoba sa složenim komunikacijskim potrebama. ERF je 2015. godine dobio priznanje Republike Hrvatske za promicanje inkluzije i ljudskih prava senzibiliziranjem javnosti za položaj, potrebe i prava marginaliziranih skupina u hrvatskom društvu.

 

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Fakultet_elektrotehnike_i_računarstva,_Sveučilište_u_Zagrebu_(logo)Fakultet elektrotehnike i računarstva usmjeren je na tehničke i financijske aspekte projekta. Bavi se razvojem platforme za usluge potpomognute komunikacije (PK), PK aplikacija i usluga. Uz navedeno, Fakultet elektrotehnike i računarstva bavi se difuzijom znanja te povezivanjem interesnih sudionika projekta.

Dječji vrtić Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod

Dječji vrtilogoć Ivana Brlić Mažuranić započeo je sa svojim djelovanjem davne 1929. kada je otvoreno prvo “dječje zabavište” u Slavonskom Brodu. Danas je u sastavu ustanove 9 podružnica – DV Hlapić, DV Kosjenka, DV Maslačak, DV Pčelica, DV Radost, DV Seka i braco, DV Stribor, DV Trnoružica i DV Tintilinić u kojima se u sklopu redovitog odgojno-obrazovnog programa provode i alternativni odgojno-obrazovni program – Montessori, program predškole te programi umjetničkog, kulturnog, vjerskog i sportskog sadržaja. Dječji vrtić IBM posjeduje Srebreni certifikat Internacionalne Eko-škole čime je priznat rad na ekološkom odgoju te njegova ugradnja u svim segmentima odgojno- obrazovnog sustava i svakodnevnog života vrtića. Nadalje, DV IBM bio je nositelj projekta “Igrom do govora” (IPA komponenta IV – Razvoj ljudskih resursa – program Europske Unije za Hrvatsku), koji je proveden u okviru programa „Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav”. U zajedničkoj suradnji s udrugom Loco-Moto dječji vrtić IBM sudjeluje u projektu Eco Horty Lab II kojemu je cilj proizvodnja i prodaja organske hrane. Vrtić je također partner s udrugama Logos i Centar proventus na projektu financiranom od  strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.