Završeni poludnevni boravci za djecu u Zagrebu

MULTI-SKLAD logo 300x200 prozirnoNakon dva mjeseca završili su poludnevni boravci za djecu s različitim razvojnim odstupanjima i teškoćama, koji su se u sklopu projekta MULTI-SKLAD odvijali na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Tijekom toga razdoblja svakodnevno su se primjenjivali individualizirani postupci poticanja razvoja djece, prilagođeni njihovu razvojnom stupnju i interesima. Od neprocjenjive važnosti u tome odigrale su ulogu studentice volonterke, od kojih je svaka dva mjeseca opažala i poticala isto dijete, pomagala mu pri sudjelovanju u aktivnostima i rutinama te kroz igru primjenjivala strategije poticanja upravo onih vještina koje u određenog djeteta treba ojačati. Pritom su im svojim primjerom pružale model voditeljice boravaka, koje su koordinirale aktivnosti, supervizirale rad, ali i nastojale educirati studentice kako iskoristiti uobičajene igre i aktivnosti za ostvarivanje ciljeva podrške.

Pred kraj boravaka, s početkom proljeća i toplijih dana, dio boravaka organiziran je vani, u parku Centra za rehabilitaciju opremljenim toboganom i ljuljačkama, u čemu su djeca posebno uživala.

Završetak dvomjesečnog druženja voditeljice boravaka i studentice volonterke obilježile su neformalnim druženjem, sažimajući dvomjesečna iskustva i doživljaje, tijekom kojih su se razvila prijateljstva, ali i osnova za neke nove oblike suradnje.

 

9 8 7 6 5 4 3 2 1